zondag 2 april 2017

Vakbonden in overleg na weigering regering om verhoging brandstofprijzen terug te draaien

RaVakSur houdt vast aan eis en gaat krachten bundelen

'Je kunt niet eerst prijs verhogen om daarna te komen met samenhangend pakket aan maatregelen'


De leden van de Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur) zullen deze week hun structuren afzonderlijk raadplegen over stappen die ondernomen gaan worden om kracht te zetten bij hun eis. RaVakSur, aangevuld met de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, blijft bij haar standpunt, dat de brandstofprijsverhoging teruggedraaid moet worden. 

Robby Berenstein, coördinator van RaVakSur, zegt vanochtend, zondag 2 april 2017, in een reactie op Starnieuws, dat de regering niet van plan is de brandstofprijsverhoging terug te draaien. De vakbeweging is gevraagd haar visie te geven over een samenhangend pakket aan maatregelen die de regering wil presenteren.

'Wij vinden dat de verhoging van brandstof eerst teruggedraaid moet worden, want het gaat om een ad hoc maatregel. Je kunt niet eerst de prijs verhogen om daarna te komen met een samenhangend pakket aan maatregelen', aldus Berenstein.

Tijdens het gesprek met een regeringsdelegatie, gisteren, was er geen bereidheid om de verhoging terug te draaien, zegt de vakbondsleider.

Naast de eigen structuren zullen ook andere groepen geïnformeerd worden over de stand van zaken. Krachten zullen worden gebundeld om de regering tot andere gedachten te brengen. Later in de week wordt het duidelijk wat het actiemodel zal zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen