woensdag 5 april 2017

Vakbondsman Berenstein onder de indruk van door Maisha Neus georganiseerde demonstratie

Protest tegen regeringsbeleid leidt nog niet tot een groots gezamenlijk protest

- 'Groep Neus' gaat woensdag weer demonstreren, terwijl RaVakSur, BvL, ALS en AKMOS een dag later de straat op gaan 
- Oppositionele partijen gaan nog niet over tot actie


Vakbondsman Robby Berenstein is onder de indruk van de spontaniteit, die tijdens de door Maisha Neus (zie foto - Bron: Maisha Neus/Facebook) georganiseerde protestactie van maandag op het Onafhankelijkheidsplein tegen de regering Bouterse aan de dag is gelegd. 'Het zijn individuele burgers, die spontaan hun ontevreden over het beleid van de regering laten merken', zegt Berenstein, zo bericht de Ware Tijd dinsdag 4 april 2017.

Dat geeft volgens hem aan hoe erg de situatie is. 'Organisatorisch zou je misschien iets erover kunnen opmerken, maar dat heeft waarschijnlijk met ervaring te maken. Het gaat om de spontaniteit.'

De trekkers van het protest hebben aangegeven dagelijks te zullen protesteren, tot dat de regering opstapt. RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname), waarvan Berenstein de coördinator is, gaat morgen ook protesteren samen met de Bond van Leraren (BvL), de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS). Het doel van hun actie is voornamelijk terugdraaiing van de recente verhoging van de benzineprijs, maar ook ombuiging van het beleid van de regering.

De samenwerkende belangengroepen roepen burgers op om het werk morgenochtend neer te leggen en zich rond elf uur te begeven naar het Kerkplein. Met de massa zal er dan een protestmars op touw worden gezet door de binnenstad van Paramaribo. Die zal eindigen op het Onafhankelijkheidsplein, waar er enkele toespraken gehouden zullen worden.

Berenstein verwacht deze keer nóg meer participanten dan de vorige protestmars van de vakbeweging, ruim een jaar geleden. De vakbondsman zegt dat enkele werkgevers reeds hun onvoorwaardelijke medewerking hebben toegezegd aan de geplande actie.

0 comments:

Een reactie plaatsen