zaterdag 8 april 2017

Vakbondsman Zunder: 'Regering moet tot inkeer komen'

'Met demonstraties wordt signaal afgegeven, dat inflatie halt moet worden toegeroepen'


'Met dag twee van de protestmanifestatie is een tweede signaal gegeven aan de regering om de inflatie een halt toe te roepen. De inkomens van de Surinamers moeten worden beschermd. Mensen hebben de behoefte om zich te verzetten tegen de verarming door de inflatie. Ook het bedrijfsleven voelt het, want veel bedrijven sluiten omdat ze hun verplichtingen niet kunnen nakomen', aldus Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) en econoom, vandaag, zaterdag 8 april 2017, op Starnieuws. 

De regering heeft de inflatie gecreëerd en moet zich volgens Zunder niet voor schamen om dat toe te geven. De regering moet tot inkeer komen, vindt de vakbondsleider.

Door de verhoging van de brandstofprijs, is de inflatie toegenomen. Goederen in winkels zijn duurder geworden. Mensen hebben nog minder geld om te besteden, waardoor zij niet uitkomen. De regering moet niet arrogant en onverstandig zijn en luisteren naar de massa, meent Zunder.

De koers van de Amerikaanse dollar moet omlaag. Een dollar moet van Srd 7,61 teruggebracht worden naar 5, stelt Zunder. De monetaire reserve moet opgevoerd worden naar vier tot vijf maanden import. De overheidsuitgaven moeten met 15% worden teruggedrongen. Er moet een anti-inflatiebeleid komen.

De vakbeweging is, aldus Zunder, bereid om mee te denken en mee te sturen, want de regering mist volgens de vakbondsleider de competentie om het land te besturen. De regering moet niet kijken naar 2020.

'De regering moet wijs zijn en luisteren naar het volk, dat langer dan een jaar ontevreden is en nu bereid is massaal op straat te komen.' De protestmanifestatie gaat in een tweede versnelling. Dit houdt volgens Zunder in, dat er gerichte acties ondernomen zullen worden. Dit weekend zal het actiemodel worden bepaald.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!