woensdag 19 april 2017

Van de olie naar de gezondheidszorg....

Oud-directeur Staatsolie Waaldijk per 1 mei nieuwe directeur van het AZP...


Marc Waaldijk, oud-algemeen directeur van Staatsolie, wordt per 1 mei de nieuwe topman bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Hij volgt Antoine Brahim uit. Dit maakte het ministerie van Volksgezondheid vandaag, woensdag 19 april 2017, bekend, aldus Starnieuws.

Na ht vertrek van Brahim heeft de presidentiële commissie Herstructurering Gezondheidszorg in opdracht van de aandeelhouder (de president van Suriname) en de minister van Volksgezondheid een aanvang gemaakt met het proces ter invulling van de open gevallen positie.

Na verschillende gesprekken gevoerd te hebben en na goedkeuring van de president is besloten Waaldijk per 1 mei 2017 aan te stellen als de nieuwe algemeen directeur van het AZP.

Waaldijk heeft zowel bij Staatsolie als Suralco zijn sporen verdiend op diverse niveaus binnen de organisaties. Vanwege zijn rijke ervaring op organisatie management en project management niveau is de keus op Waaldijk gevallen, omdat dit goed van pas komt bij de totstandkoming en operationalisering van het AMC-SU nieuwbouw project, zo stelt het ministerie.

De huidige directie van het AZP is reeds in kennis gesteld van de opvolging en geeft aan Waaldijk volledig te zullen ondersteunen. Later deze week worden de personeelsbond en het medisch stafbestuur geïnformeerd.

0 comments:

Een reactie plaatsen