maandag 3 april 2017

Van der San nu echt aan het werk als nieuwe minister van Justitie en Politie

Officiële overdracht ministerie door ad interim bewindsman Welzijn aan Van der San


De minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn, heeft vandaag, maandag 3 april 2017, het beheer over het ministerie aan de minister van Justitie en Politie, Eugene Van der San, overgedragen (zie foto - Bron: ministerie van Justitie en Politie). De ondertekening van het protocol van overdracht vond vanochtend in bijzijn van de waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie, plaats, zo bericht het ministerie in een uitgegeven persbericht. 

Na de protocollaire ondertekening overhandigde ad interim minister Welzijn het huidig organogram, het concept beleidsplan 2016-2020 van het ministerie, de begroting van het dienstjaar 2016, concept begroting van 2017 en het document van realisatie van de dienstonderdelen aan minister Van der San.
De nieuwe minister volgt de gewezen minister Jennifer van Dijk-Silos op. Op 23 maart heeft zij officieel overgedragen aan Welzijn. Vanaf toen nam minister Welzijn, die officieel bewindvoerder is op het ministerie van Handel, Industrie en Transport, waar.

Minister Van Der San fungeerde sinds 2010 als directeur van het Kabinet van de President. Daarvoor heeft hij op het ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt. Hij begon er als hoofd Algemene Zaken en groeide via departementssecretaris en onderdirecteur, tot directeur van het departement tot hij met vervroegd pensioen ging.

0 comments:

Een reactie plaatsen