vrijdag 7 april 2017

Veiligheidsadviseur van Bouterse vindt bericht op Facebook over bezoek aan Dino Bouterse 'pure laster'

'Wat zouden Kanhai en ik kunnen doen in dit stadium voor Dino, het is helemaal niet logisch'


Veiligheidsadviseur van president Desi Bouterse, Melvin Linscheer, beweert dat het pure laster is, dat op Facebook een bericht is verschenen (zie hierna) dat hij samen met advocaat Irvin Kanhai naar New York is gegaan om Dino Bouterse, die een gevangenisstraf van 16 jaar en 3 maanden uitzit voor cocaïnesmokkel en contacten met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah, heeft bezocht. Hiervoor is uit de staatskas ruim $ 12.000 betaald voor een privé-missie van de president, wordt aangevoerd.

Linscheer zegt vanmiddag, vrijdag 7 april 2017, in een reactie op Starnieuws dat hij in januari naar New York is gegaan met een speciale opdracht als veiligheidsadviseur. Het ging om gesprekken die gevoerd zijn met multilaterale instellingen over georganiseerde internationale misdaad. Hij heeft Kanhai, die veel ervaring heeft in deze materie, als consultant gevraagd om mee te gaan. Onduidelijk blijft met wie zij in New York hebben gesproken en op wiens uitnodiging en waarom. Daar doet Linscheer het zwijgen toe. Ook over de vraag waarom er nimmer publicitaire aandacht is geweest voor deze reis. De uitleg van Linscher blijft te vaag en te summier.

'Iedereen mag het natrekken of wij ooit Dino hebben bezocht. Het gaat om publieke informatie. Wat zouden de advocaat en ik kunnen doen in dit stadium voor Dino. Het is helemaal niet logisch', stelt Linscheer.Hij zegt verder, dat het ook niet om een geheime missie ging. De reis is goedgekeurd door de Raad van Ministers. Er is een missive hierover uitgekomen. 'Ga na wat een business-class ticket kost en zes nachten hotel in New York. Verder zijn de normale bedragen die gelden voor zulke missies betaald. Zaken worden bewust in een andere sfeer getrokken', aldus Linscheer.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen