zaterdag 29 april 2017

Venezolaans president Maduro waarschuwt voor 'gewelddadig gezicht ultieme rechtervleugel' in Venezuela

'Media proberen de gewelddadige escalatie van ultra-rechts te minimaliseren'


De Venezolaanse president Nicolás Maduro beweert, dat hij de komende uren het gewelddadige gezicht van de MUD (Mesa de la Unidad Democrática ) en de ultra-rechtsen gaat onthullen, zodat men zich bewust is van de waarheid van wat er in Venezuela gebeurt. Dit bericht het persbureau Prensa Latina zaterdag 29 april 2017. Maduro benadrukt dat, hoewel hij zich niet kan bemoeien met zaken die het openbaar ministerie en de rechterlijke macht raken, hij in de komende uren het 'vreselijke gezicht van geweld, dood en vernietiging veroorzaakt door MUD' gaat aantonen. 'Ik zal alles laten zien, de hele waarheid, om de waarheid te kennen', onderstreepte het staatshoofd via het Venezolana de Televisión-kanaal.

Hij waarschuwde ook, dat media proberen de gewelddadige escalatie van ultra-rechts te minimaliseren in hun poging om de politieke macht aan te pakken, de gewelddadigheden tegen ziekenhuizen, openbare zorgcentra, transportsystemen en zelfs moorden op werknemers en ambtenaren van openbare veiligheid stil te zwijgen.

Hij riep ook alle Venezolanen op om 'het gewelddadige en terroristische gedrag van de oppositie te verwerpen, die sinds 6 april het land tracht te verbranden, maar daar niet in slagen'.

Hij moedigde de bevolking aan om de eenheid te handhaven en de fascistische staatsgreep, die door de oligarchische sectoren van de Venezolaanse oppositie wordt gestimuleerd, te verslaan. 'Alles wat de rechtervleugel roept, doet het voor de bedreiging en het geweld', voegde hij eraan toe. 'En als het volk naar buiten gaat, is er vrede, en is e geen agressie tegen iets of iemand.'

0 comments:

Een reactie plaatsen