maandag 17 april 2017

Venezolaanse vrouw (26) aangehouden op Indiaas vliegveld voor bezit satelliettelefoon...

Satelliettelefoon ongemerkt op andere Indiase luchthavens door controlesEen 26-jarige vrouw uit Venezuela is zondag 16 april 2017 gearresteerd op de luchthaven Jolly Grant te Dehradun, Uttarakhand, voor het bezit van een satelliettelefoon, dat niet zonder regeringstoestemming in India mag worden ingevoerd en gebruikt. Dit meldt The Times of India zondag.

De vrouw, Maria Fernanda Belloso, werd in eerste instantie aangehouden door personeel van de Central Industrial Security Force (CISF) tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven, terwijl ze op het punt stond om aan boord te gaan van een vlucht in de ochtend naar Delhi. Ram Singh Meena, van de politie (additional director general, ADG), openbare orde, zegt in een reactie, dat CISF-veiligheidspersoneel de satelliettelefoon in haar handbagage zag toen het door de scanningsmachine ging.

'Ze werd onmiddellijk aangehouden en de politie werd op de hoogte gebracht', aldus Ram Singh Meena. Vervolgens werd ze door diverse veiligheidsinstanties ondervraagd naar de reden achter het dragen van de satelliettelefoon in India. Meena zei, dat de vrouw beweerde dat ze geen kwade bedoelingen had en zich niet bewust was van de Indiase regels ter beperking van het gebruik ervan. 'Het is bevestigd dat ze de telefoon niet heeft gebruikt tijdens haar verblijf in India', voegde hij eraan toe. Ondertussen, volgens de wet, werd de vrouw in verzekering gesteld op grond van artikel 3/6 van de Indiase Wireless and Telegraph Act van 1933, op grond waarvan ze kan worden beboet.

'Ze moet maandag verschijnen in de rechtbank', zei Meena.

Belloso zei tijdens de ondervraging, dat ze als een voedingsmanager in Miami in de VS werkt en dat ze op 3 april via Delhi India was binnen gekomen en reisde naar Agra en Jaipur alvorens Rishikesh te bereiken op 14 april, waar ze verbleef in een ashram. Ze voegde eraan toe, dat ze de telefoon voor persoonlijk gebruik had meegenomen.

Ondertussen probeert beveiligingspersoneel na te gaan hoe haar telefoon aan de detectie op de andere Indiase luchthavens, waaronder Delhi's high-security Indira Gandhi International Airport, is ontsnapt, hetgeen duidt op een grove schending van de beveiliging. 'Het lijkt erop dat de satelliettelefoon niet werd gespot op andere luchthavens, omdat ze het bewaarde in haar check-in bagage en zou kunnen zijn aangezien voor een camera door de scanningmachines', aldus Meena.

(Red. De Surinaamse Krant/The India Times)

0 comments:

Een reactie plaatsen