vrijdag 21 april 2017

Venezolaanse vrouw werpt zich op al symbool van verzet

Onbekende vrouw gaat voor tank staan tijdens protesten in CaracasIn de Venezolaanse hoofdstad Caracas woeden nog steeds hevige protesten tegen de regering. Het land kampt al maanden met voedseltekorten en de werkloosheid swingt er de pan uit. Een vrouw heeft zich opgeworpen als symbool van de revolutie door voor een tank te gaan staan, zo meldt vandaag, vrijdag 21 april 2017, onder andere CNN. 

Fotograaf Juan Barreto kon het beeld op de gevoelige plaat vastleggen. De onbekende vrouw, lokaal bekend als 'La Dama', droeg een hoed met de nationale kleuren en had de Venezolaanse vlag rond haar schouders gedrapeerd.

Een konvooi bepantserde legervoertuigen rukte op langs de snelweg van de hoofdstad, toen de vrouw hun pad kruiste. In een video die viraal gaat op sociale media, is te zien hoe de vrouw zich een weg baant doorheen het tumult, tot ze voor het voertuig staat. Onverschrokken legt ze haar beide handen op de motorkap. Een man met luidspreker blaft haar toe en slingert een object naar haar hoofd. Wanneer het voertuig zich dan uiteindelijk terugtrekt, volgt de vrouw het met gezapige pas.


Lilian Tintori, echtgenote van oppositielid Leopoldo Lopez, was vol lof over La Dama in een speech. 'Ik ben zo trots op Caracas. Wat deed de tank? Hij trok zich terug.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen