woensdag 26 april 2017

Venezuela dreigt zich terug te trekken uit OAS

OAS wil situatie in Venezuela bespreken zonder steun van Venezolaanse regering


Venezuela dreigt zich terug te trekken uit de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Minister Delcy Rodriguez van Buitenlandse Zaken zei gisteren op de staats-tv, dat ze door president Nicolas Maduro was geïnstrueerd om het land terug te trekken uit de OAS in Washington, als de buitenlandse ministers uit de regio een vergadering houden over de crisis in Venezuela zonder de steun van de Venezolaanse regering. Dit bericht de nieuwszender ABC News vandaag, woensdag 26 april 2016.

Haar opmerkingen kwamen uren voor de gezanten van de OAS vandaag bijeenkomen om over ​​een voorstel van Mexico, Brazilië, de VS en dertien andere naties te praten om een ​​speciale bijeenkomst van buitenlandse ministers te beleggen om Venezuela's situatie te bespreken.


'We gaan niet door met het toestaan van juridische en institutionele schendingen die willekeurig zijn en elke morele, ethische en toegankelijke grens overschrijden die de naties in deze regionale organisatie zouden moeten respecteren', zei Rodriguez.

Honderdduizenden Venezolanen hebben de afgelopen maand de straten overspoeld om een ​​einde te maken aan Maduro's leiderschap. De protesten eindigden vaak in gewelddadige confrontaties met veiligheidstroepen, die traangas en rubberen kogels hebben gebruikt om de menigte te verspreiden, en er zijn ook botsingen met pro-regerings groepen. De onrust toont geen teken van verslapping.


Voor vandaag is weer een demonstratie gepland, waarin Maduro's tegenstanders opnieuw proberen door het centrum van Caracas te marcheren om een ​​boodschap af te geven aan de nationale ombudsman, wiens taak het is om zich in te zetten voor de rechten van de burgers, maar die door de oppositie wordt bestempeld als de 'verdediger van de dictator'.

(Red. De Surinaamse Krant/ABC News/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen