donderdag 13 april 2017

Verdachte (26) overval op Nieuwe Haven Bar aangehouden

Man was met schotwond het AZP binnen gebracht


De 26-jarige R.H. is gisteren door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname aangehouden. Hij heeft op zondag 2 april samen met een ander een overval gepleegd op de Nieuwe Haven Bar op de hoek van de Kankantriestraat en de Van 't Hogerhuysstraat in Paramaribo. Daarbij werden de daders door de eigenaar beschoten, waarna één ter plaatse is overleden. De eigenaar werd verwond met een kapmes, zo bericht de afdeling Public Relations van de politie vandaag, donderdag 13 april 2017. 

Door de aangetroffen sporen in de directe omgeving vermoedden agenten meteen, dat er nog een - tweede - gewonde verdachte moest zijn. Het bleek te gaan om H.

De verdachte, die een schotwond had opgelopen, vluchtte het binnenland in op zoek naar genezing. Hij keerde zonder succes terug naar Paramaribo en werd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gebracht waar operatief werd ingegrepen. Tegelijkertijd werd de politie in kennis gesteld, dat een slachtoffer was binnengebracht met een schotwond.

Agenten van de verschillende gespecialiseerde eenheden hadden inmiddels informatie ontvangen dat H. één van de verdachten moest zijn die betrokken was bij de roofoverval op de Nieuwe Haven Bar. Aangezien hij niet aanspreekbaar was, vatte de politie post in de ziekeninrichting. Toen hij bij bewustzijn kwam werd hij ondervraagd.

De man verklaarde, dat hij beroofd en beschoten was te Benzdorp, een Braziliaanse goudzoekersenclave in het zuidoosten van het land. Na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende hij zijn betrokkenheid bij de roofoverval op de Nieuwe Haven Bar. De verdachte is aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

0 comments:

Een reactie plaatsen