maandag 10 april 2017

Verdachte (26) van roofmoord dodelijk geraakt bij schotenwisseling met politie bij Paranam

Jurgen Abauna door agenten in zijweg Meursweg klemgereden en in vuurgevecht dodelijk geraakt


De 26-jarige Jurgen Abauna is gistermiddag dodelijk geraakt tijdens een schotenwisseling met de politie in het ressort Paranam. Jurgen maakte deel uit van een roversbende die in beeld was gebracht door de recherche van regio Oost, zo meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, maandag 10 april 2017.

Deze bende heeft zich onder andere schuldig gemaakt aan een roofmoord. Verder pleegden zij brute berovingen, waarbij slachtoffers werden beschoten.

Jurgen werd gisteren samen met een andere man in een voertuig in de Meursweg gesignaleerd door het Regio Bijstand Team (RBT) Midden. Er werd vervolgens een achtervolging ingezet. Op een bepaald moment sloeg hij een zijweg in, waar de auto door de agenten kon worden klemgereden. De verdachte opende het vuur op de politie. Er ontstond toen een schotenwisseling. Jurgen stapte uit het voertuig, rende weg en zakte in elkaar. Wat met de tweede inzittende is gebeurd wordt niet door de politie vermeld.

Het lijk van Jurgen is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De recherche van regio Oost onderzoekt deze zaak verder.

0 comments:

Een reactie plaatsen