donderdag 6 april 2017

Vermeend 'NDP-collectief Stanvaste' wil partijstructuren zuiveren

Misiekaba: 'Wie partij en haar cultuur kent, beseft dat deze actie niet van NDP'ers kan komen'


De Ware Tijd bericht vandaag, donderdag 6 april 2017, dat via social media 'rechtgeaarde NDP’ers' worden opgeroepen de partijstructuren te zuiveren, te helpen een einde te maken aan het wanbeleid van de regering en de protestdemonstratie van donderdag te ondersteunen. De oproep is gelanceerd door het gisteren geproclameerde zogenoemde NDP-collectief ‘Stanvaste’. Wie de initiatiefnemers zijn, is onduidelijk. 

Deze personen erkennen 'het ongeëvenaarde leiderschap van onze partijleider Desire Delano Bouterse', maar stellen eveneens het recht te hebben 'om tegen onrecht in het geweer te komen en de partij, in het bijzonder de partijleider te behoeden voor andersdenkenden'.

NDP-ondervoorzitter André Misiekaba zegt in een ractie inhoudelijk niet te kunnen reageren, omdat het gaat om een actie van anonieme personen. Maar, hij merkt op dat personen die de partij en haar cultuur kennen, zullen beseffen dat een dergelijke actie niet van NDP'ers kan komen. Maar, wellicht kent Misiekaba niet al 'zijn volgelingen'.


Het vermeende platform, dat beweert te bestaan uit NDP'ers in Nickerie, Saramacca, Coronie, Brokopondo en Paramaribo, concludeert dat de glorie van de partij 'steeds verder aan het wegebben is'.

Vanaf het moment, dat de regering is aangetreden zijn veldstructuren schromelijk verwaarloosd en vindt 'openlijke minachting' plaats van partijregels, ideologie en doelstellingen. Ook de bescherming van enkele partijprominenten die zich zouden hebben verrijkt met gemeenschapsgelden en door de partijleiding worden beschermd wordt gehekeld. Daarom is besloten partijgenoten op te roepen deel te nemen aan de protestactie van donderdag.

De NDP-leiding wordt opgeroepen tot inkeer te komen en onmiddellijk een einde te maken aan 'het desastreuze regeringsbeleid van verspilling van gemeenschapsgeld en het uitspelen van diverse lagen van de gemeenschap tegen elkaar'. Om de oproep inhoudelijk kracht te zetten, zijn buiten de bestaande structuren om vernieuwde structuren ingesteld 'die gaan voor de NDP zoals die gekend was bij de oprichting in 1986/87', beweert Stanvaste, waarvan op Facebook overigens geen enkele informatie/pagina te vinden is.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen