zondag 23 april 2017

VHP'er Jogi hoop dat minister Van der San leert uit zijn fout

'Waarschijnlijk had hij geen andere keus dan met zijn verklaring te komen'

UPDATE: Reactie van Van der San op opmerkingen Jogi


Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vindt het goed, dat minister Eugène van der San van Justitie en Politie in een uitgebrachte verklaring erkent, dat enkele uitspraken die hij heeft gedaan bij de rouwdienst voor twee omgekomen Chinese winkeliers, niet had mogen doen. 

Jogi meent dat het Van der San heel wat gekost moet hebben om de gewraakte uitspraken terug te nemen. 'Waarschijnlijk had hij geen andere keus', zegt Jogi vanochtend, zondag 23 april 2017, op Starnieuws.

De politicus hoopt dat Van der San beseft dat hij zich moet inhouden. Bepaalde uitspraken kan hij niet doen als minister van Justitie en Politie. Toen er kritiek op de uitspraken kwamen, bleef de bewindsman bij zijn standpunt. Hij beschuldigde VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi ervan criminelen in te huren om de berovingen te plegen.

Jogi brengt in herinnering, dat president Desi Bouterse bij de beëdiging van de minister nog heeft opgemerkt dat Van der San een korte lont heeft. Binnen een maand gaat de bewindsman al de fout in. Zelfs de Chinese gemeenschap bleek niet gelukkig te zijn met de uitspraken.

'Ik hoop dat hij leert uit deze fout. Als hij dat niet doet, zal hij uiteindelijk zijn portefeuille moeten inleveren', stelt Jogi.

En, Van der San kennende, er kon op gewacht worden. Na publicatie van voren gaand bericht op Starnieuws vond de bewindsman het nodig - niet echt gebruikelijk voor een minister - te reageren op de reactie van Jogi (zie hieronder).
Maar, dit is nu eenmaal de stijl van Van der San, reageren op momenten dat hij zich aangevallen voelt, maar wanneer hij wordt benaderd met vragen over en reactie op het dragen van een bizar masker door een lid van de Mobiele Eenheid tijdens de anti-regerings demonstratie van dinsdag 18 april, hult hij zich in stilzwijgen.

Overigens beweert Van der San in zijn onderstaande reactie, dat zijn spijtbetuiging het resultaat is van zijn 'vorming en beschaving'. Het zou mooi zijn als hij die 'vorming en beschaving' eens toont in zijn primaire gedrag en teksten en niet als mosterd na de maaltijd, na de vele kritieken, want dan zijn die eigenschappen niet serieus te nemen.


(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen