vrijdag 28 april 2017

Voetbaltrainer Ten Cate genoemd in onderzoek naar ongeoorloofde praktijken bij Tinker Travel

Ten Cate zou Tinker Travel failliet willen laten gaan om met verkoop van know-how bedrijf miljoenen te verdienen


De naam van voetbaltrainer Henk ten Cate wordt genoemd in een onderzoek naar mogelijk ongeoorloofde praktijken bij het bedrijf Tinker Travel. Dat meldt de NOS vrijdag 28 april 2017. Namens een deel van de aandeelhouders van het bedrijf zal advocaat Oscar Hammerstein begin volgende week een juridische procedure starten om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen. 

De aandeelhouders stellen dat Ten Cate Tinker Travel failliet wil laten gaan om met de verkoop van de know-how in het bedrijf miljoenen te verdienen. Ze hebben inmiddels een onderzoek laten instellen, waarin onder meer wordt gekeken naar de bestuurlijke betrokkenheid van Ten Cate.

Ten Cate ontkent de beschuldigingen en noemt het onderzoek een schandelijke actie. De trainer zegt dat hij aandeelhouder is voor een miljoen euro.

Een week nadat hij aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit, volgens Ten Cate als gevolg van mismanagement. 'Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald.'

Ten Cate werkte eerder bij Vitesse en FC Barcelona. In 2006 volgde hij Danny Blind op als hoofdcoach bij Ajax. In 2008 moest hij de club na wanprestaties in de Champions League en de Uefa Cup verlaten. Ten Cate werkt sinds 2015 als hoofdtrainer bij Al-Jazira Club in Abu Dhabi.

Ruim een week geleden liet de voetbaltrainer zelf weten dat hij de voornaamste kandidaat was om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. Twee dagen later meldde hij zich weer af voor die functie, omdat hij naar eigen zeggen te weinig vertrouwen voelde binnen de KNVB.

(Red. De Surinaamse Krant/AD/Parool/NOS)

0 comments:

Een reactie plaatsen