woensdag 19 april 2017

Voorzitter BVSS: 'De Avondvierdaagse gaat gewoon door'

'Meest recente ontwikkelingen' zouden reden voor Fernandes zijn om zich terug te trekken

In verhulde bewoordingen suggereert bedrijf dat protesten tegen regering een risico zouden vormen voor medewerk(st)ers en zogenoemde 'hotspots'


Purcy Olivieira, voorzitter van Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), zegt dat de Avondvierdaagse normaal doorgaat. 'Waarschijnlijk heeft de sponsor zich van de hotspots teruggetrokken neem ik aan. Maar, ook als de hoofdsponsor zich helemaal heeft teruggetrokken, de AVD gaat normaal door', stelt hij vanochtend, woensdag 19 april 2017, in de Ware Tijd.

Olivieira: 'Wij organiseren de AVD en het heeft niets met de sponsor te maken. Zolang we niets horen van de verantwoordelijke officiële autoriteiten gaat het door.'

Inmiddels heeft Fernandes deze verklaring uitgebracht:De verklaring is opmerkelijk. In verhulde termen wordt immers gesuggereerd, dat er risico's zouden kunnen zijn vanwege de protesten tegen de regering Bouterse. Die protesten ofwel demonstraties vinden echter 's ochtends plaats en er lijkt dan ook geen gegronde vrees te moeten zijn voor enig risico. Daarenboven dienen de autoriteiten zorg te dragen voor de veiligheid van deelnemers en anderen aan de AVD. De organisatie van de acties tegen het regeringsbeleid heeft er ook geen enkel belang bij om welk risico dan ook te veroorzaken voor AVD-deelnemers.

Het argument van Fernandes om zich terug te trekken roept dan ook vraagtekens, vooral nu andere sponsoren zich niet terugtrekken en het bedrijf verder niet wenst te reageren.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen