vrijdag 7 april 2017

Voorzitter C-47 Berenstein: Ik heb de massa voorbereid op lange strijd'

Bondsman verwacht niet, dat regering overstag gaat en brandstofprijs verlaagt


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, verwacht niet dat de regering gemakkelijk door de knieën zal gaan en de brandstofprijs zal terugdraaien. 'Daarom heb ik de massa gisteren voorbereid op een lange strijd. Na vandaag gaan de acties door, maar wij bespreken nog welke actiemodellen er gevolgd zullen worden', zegt Berenstein vanochtend, vrijdag 7 april 2017, op Starnieuws.

De actievoerende bonden en organisaties hebben gisteravond de eerste dag van het massaprotest geëvalueerd. Berenstein zegt dat de actieleiding bijzonder tevreden is met de participatie van de samenleving. De mensen hebben door de massale opkomst duidelijk gemaakt dat zij de vele verhogingen in hun portemonnee voelen. De regering moet het signaal dat afgegeven is niet onderschatten, meent de vakbondsleider.

Berenstein stelt, dat de politie en de militairen die de orde hebben helpen handhaven, het ook moeilijk hebben. 'Daarom hebben wij hen ook bedankt dat zij hun uiterste best gedaan hebben om de enorme massa goed te begeleiden door de straten van de binnenstad', zegt de C-47 voorzitter.

'De eerste actiedag is bijzonder succesvol. Zo'n grote massa is niet eerder op de been geweest om te protesteren tegen het beleid van de regering. De mensen zijn vastberaden om strijd te leveren, opdat de armoede een halt wordt toegeroepen.'

Hij zegt dat het actiemodel er vandaag wat anders uit zal zien. De situatie wordt steeds bijgesteld naar aanleiding van ontwikkelingen.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!