vrijdag 28 april 2017

Voorzitter C-47 Berenstein: 'Regering gooit met verhoging brandstofprijs olie op het vuur'

'Regering heeft lak aan oproep grote delen samenleving om brandstofprijs terug te draaien'


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is ontstemd dat de prijs van brandstof verder omhoog is gegaan en de Srd 6 grens is gepasseerd. 'De regering heeft lak aan de oproep van grote delen van de samenleving om de brandstofprijs terug te draaien. Integendeel, wordt nu meer olie op het vuur gegooid. Wij zullen dit niet onbeantwoord laten', zegt de vakbondsleider vanochtend, vrijdag 28 april 2017, op Starnieuws. 

Berenstein vindt het een drogreden dat minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme aangeeft, dat het niet de overheid is die de prijs bepaalt.

'De prijs is de lucht ingegaan door de government take die de regering verhoogd heeft. Wij eisen dat die verhoging teruggedraaid wordt. De overheid moet het geld om haar begroting te financiering niet bij de mensen halen die het niet hebben. Het geld moet elders gehaald worden', voert Berenstein aan. 

De C-47 voorzitter zegt verder, dat de regering de weg van de minste weerstand heeft gekozen door de government take te verhogen. De brandstofprijs werkt door in alle sectoren, waardoor mensen die het al moeilijk hebben, nog verder worden verarmd. Het prijsbeleid wordt door de regering bepaald. Berenstein vindt dat de regering niet kan doen alsof ze niks te maken heeft met hoe hoog de brandstofprijs wordt en zich verschuilt achter de oliemaatschappijen. 'Er komt een antwoord hierop.'

0 comments:

Een reactie plaatsen