donderdag 13 april 2017

Voorzitter C-47 Berenstein staat voor vreedzame protesten

Ophef aan regeringszijde over actie bij Belastingdienst en MinOWC is overtrokken

'Mensen die een doembeeld schetsen, laten zien wat hun gedachtegang is'


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt dat het geenszins de bedoeling is dat de demonstraties tegen het regeringsbeleid en de verhoogde brandstofprijzen niet vredig verlopen. Op kritieken over de wijze waarop de actie gevoerd is bij de Belastingdienst en de afdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), stelt de vakbondsleider dat het even dreigde mis te gaan, zo bericht Starnieuws vandaag, donderdag 13 april 2017.

Toen de militairen de poort dichtdeden, ontstond er wat tumult. Dit is door de actieleiding gelijk gecorrigeerd. Berenstein legt uit, dat het de bedoeling was om op het terrein te gaan van het Belastingkantoor en de afdeling van Onderwijs aan de Heerenstraat. 'Wij zouden op het erf onze boodschap geven en weer verder gaan', aldus de vakbondsleider. Toen de poorten dichtgingen, kwam de massa in actie. Er ontstond wat getrek over en weer, maar het kwam uiteindelijk goed. 'Wij hebben ons zegje daar gedaan en de regering gevraagd om de belasting te halen bij de goudsector', memoreert Berenstein.

De actie in de Heerenstraat was niet doorgegeven, omdat het om een verrassingseffect ging. 'Door de regen zijn de mensen ook op het balkon gaan staan, maar niemand is in de gebouwen gegaan. Ook daar is de boodschap afgegeven', zegt Berenstein.

De vakbondsleider vindt dat de regering en anderen, er meer van maken dan het is. In een bekendmaking van de regering wordt aangegeven dat er geen anarchie zal worden toegestaan. 'Wij willen echt niet dat zaken uit de hand lopen of dat de veiligheid in gevaar wordt gebracht. Mensen die een doembeeld schetsen, laten zien wat hun gedachtegang is. In elk geval hebben wij een ordedienst en zullen voorkomen dat mensen van buiten rotzooi komen schoppen', benadrukt de voorzitter van C-47.

0 comments:

Een reactie plaatsen