woensdag 19 april 2017

Voorzitter C-47 verwacht na hard optreden politie meer steun vanuit bevolking

'Zwaar bewapende ME heeft vakbondsleider Valies als een crimineel opgehaald tot in Theater Unique'


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, verwacht na de brute wijze waarop de politie gisteren optrad, nog meer steun uit de samenleving om een halt toe te roepen aan de verarming van het volk. De wijze waarop de arrestaties hebben plaatsgevonden is volgens hem buiten elke proportie.

'De zwaar bewapende mobiele eenheid heeft vakbondsleider Wilgo Valies als een crimineel opgehaald tot in Theater Unique. Meer dan dertig politieagenten zijn hem komen halen en hebben hem meegenomen in het beveiligde voertuig van de mobiele eenheid', aldus Berenstein vandaag, woensdag 19 april 2017, op Starnieuws.

De vakbondsleider zegt, dat er vaker gelopen is zonder een vergunning. 'Wij waren met een vreedzaam protest bezig. De vraag is of er wel vergunning nodig is om te mogen protesteren. Het gaat om een grondwettelijk recht.' 

Vanaf het begin was het duidelijk dat de politie opdracht had om de leiders van de actie te arresteren. De politie wilde Valies aanhouden. Hij werd beschermd door de demonstranten en voorkomen werd dat hij door de politie werd meegenomen. Mensen die getracht hebben Valies te beschermen, werden gearresteerd, onder wie ook Curtis Hofwijks en Brian Boerleider van 'Wij zijn Moe' en het 'Burger Collectief'. In de poging om Valies te beschermen is de situatie uit de hand gelopen. Een agent heeft ook een klap in het gezicht gekregen.

Berenstein zegt, dat de situatie tijdens de bijeenkomst die voor vanochtend vanaf tien uur gepland is, wordt besproken. Diverse organisaties hebben hun solidariteit betuigd.

De eis om de brandstofprijs terug te draaien staat recht overeind. 'Wij zullen pas praten met de regering wanneer gevolg wordt gegeven aan de eis. Hier hopen wij op meer steun vanuit diverse groepen. Er moet een goede plan van actie komen om de verarming van het volk stop te zetten.'

0 comments:

Een reactie plaatsen