donderdag 27 april 2017

Voorzitter Moederbond wil compleet nieuwe functieanalyse ambtenaren

'Alles is nu in de war'

'Winkeliers die prijzen opdrijven zijn degenen die anderen aanzetten tot straatacties'


'Er moet een hele nieuwe functieanalyse plaatsvinden, want alles is nu in de war', zegt Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond na afloop van de tweede dialoogronde in het presidentieel paleis. Hij blikt tevreden terug op het overleg met de regering. Snijders vindt dat de positie van de ambtenaren niet goed is geregeld en pleit voor herziening daarvan na een goede analyse,zo schrijft de Ware Tijd vandaag, donderdag 27 april 2017.

De vakbondsleider merkt op dat mensen verwarring scheppen in de functieanalyse en loonsverhoging. Hij legt uit dat wanneer de positie van de ambtenaren duidelijk wordt, niet iedereen erop vooruit gaat. Zij die te hoog ingeschaald blijken te zijn zullen stationair blijven. Hij wil deze discussie met andere vakcentrales aangaan.

Volgens hem moet de overheid ook werken aan de ontwikkeling van haar human resource management instrumentarium, met name het vergroten van carrièremogelijkheden voor ambtenaren. 

De voorzitter is verder positief gestemd over het feit dat minister Hoefdraad van Financiën de besprekingen bijwoont. Hij wil dat ook de minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) aanschuift.

Snijders wil vandaag met de regering afspreken, dat zij erop toeziet dat de prijzen in de winkels niet de pan uit rijzen maar stabiel blijven. De vakbondsleider pleit voor een harde aanpak van winkeliers die de prijzen opschroeven: 'Sluit die tenten'. Hij ziet die winkeliers als degenen die anderen aanzetten tot straatacties.

Michael Sallons, secretaris van de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV), dringt er bij de regering op aan ervoor te zorgen, dat de Surinaamse munt niet verder in waarde daalt na een loonsverhoging.

0 comments:

Een reactie plaatsen