donderdag 27 april 2017

Waarschijnlijk na Paasvakantie weer actie leden BvL en ALS

Door regering toegezegde Srd 500 niet door alle onderwijsgevenden ontvangen


Leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leraren Suriname (ALS) hebben gisteren tijdens een besloten bondsvergadering in Mata Gauri aan de Kwattaweg in Paramaribo, unaniem besloten om na de Paasvakantie geen les te geven. Dat blijft zo totdat de regering zich 'correct opstelt' naar de groep en afspraken die gemaakt zijn rondom de herwaardering zoals toegezegd worden nagekomen. De lessen zouden dinsdag 2 mei weer aanvangen. 

Bondsvoorzitter Wilgo Valies zegt, dat het moeilijk was om de leden gisteravond tot bedaren te brengen, omdat ze 'helemaal ontstemd' zijn over de gang van zaken, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 27 april 2017.

Wat de leerkrachten het meeste stoort zijn de afspraken die zijn gemaakt over salariscorrecties als onderdeel van het herwaarderingsprogramma en die niet door de regering zijn/worden nagekomen. 'Sommige leerkrachten hebben niets daarvan gemerkt of hebben zelfs minder dan verwacht ontvangen. Mensen hebben gerekend op een verhoging en hebben afspraken lopen.' 

'Er zijn leerkrachten die de toegezegde Srd 500 hebben ontvangen, anderen ontvingen slechts Srd 300 en weer anderen hebben zelfs minder salaris ontvangen', zei Valies vandaag voor de microfoon van ABC Radio.

Het bestuur van de onderwijsbonden bereidt een brief voor om de regering vandaag nog formeel op de hoogte te stellen over het genomen besluit.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen