dinsdag 25 april 2017

Weer vergadering Staten Curaçao in afwezigheid oppositie

Ondernemer Gois: 'Van poep moet je wegblijven, Schotte is een kakkerlak'


De Staten hebben gisteren opnieuw zonder oppositie vergaderd. De meerderheid van 12 behandelde volgens de agenda het rapport van de commissie-Wiel over de gebeurtenissen op 4 januari, toen de vergadering over de geloofsbrieven van zeven nieuwe Statenleden uit de hand liep, zo schrijft vandaag, dinsdag 25 april 2017, het Antilliaans Dagblad.

Het merendeel van de spreektijd ging over de verkiezingen van aanstaande vrijdag. Opvallend was de beschuldiging van MFK-leider Gerrit Schotte aan het adres van PAR, dat er stemmen gekocht worden.

Ondernemer Joel Gois van Goisco zou zijn personeel 500 gulden extra salaris bieden als zij bewijzen op de PAR te stemmen. Gois reageert kort op de aantijging: 'Van poep moet je wegblijven. Schotte is een kakkerlak. Ik ga hem wel 500 gulden brengen wanneer hij in de gevangenis zit.' Schotte moet binnenkort voorkomen in hoger beroep in de zaak Babel over ambtelijke omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. In eerste aanleg is hij veroordeeld tot drie jaar cel.

0 comments:

Een reactie plaatsen