zondag 16 april 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, bespreekt 180 graden ommezwaai Trump, Sylvana en haar bedreigers, Kabinetsformatie en VVD/Paasfeest

Panel praat met Patty Gomes over 'witheid', met Mildred Lede over  'De Bondru Vogel En De Oude Laars' en met Jules Rijssen/Imagine IC over 'Verzamelbijeenkomst 25 jaar Bijlmer Vliegramp'

Ook aandacht voor aanhoudende demonstraties tegen regering Bouterse en recente verhoging benzineprijzen


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 16 april 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

* Quo Vadis Donald Trump? En waar breng jij de VS en de rest van de wereld naartoe? 
Waar velen bang voor waren dreigt zich te voltrekken. De onberekenbare en vooral ook onbetrouwbare president Trump gaat wat zijn buitenlandbeleid betreft tekeer als een olifant in een porseleinen kast.

Eerst de aanval op Syrië, toen de MOAB, Moeder Van Alle Bommen, op Afghanistan en nu de armada richting Noord-Korea. En vooral het onberekenbare en onbetrouwbare gedrag van Trump.
De wereld gaat zeer roerige tijden tegemoet met deze Kip-Zonder-Kop-President.

* Sylvana Simons heeft de processen tegen haar bedreigers / beledigers enzovoorts persoonlijk bijgewoond en gebruik gemaakt van haar spreekrecht.
Dat heeft zij op een voortreffelijke en vooral waardige manier gedaan en zelfs de rechter 'bij de les gehouden' toen hij haar wilde beperken in haar spreekrecht.
Hoe nu verder met deze openlijk racistische tendensen op met name social media, die de daders vooral probeerden terug te brengen tot een wat onbenullig uit de hand gelopen tijdverdrijf .* De kabinetsinformatie is inmiddels begonnen en vooral voor VVD en GroenLinks zijn de komende weken de weken van de waarheid.
GroenLinks zal in ieder geval niet ook het lot willen ondergaan dat de PvdA zo desastreus heeft getroffen en gedecimeerd tot een 'partijtje van niks'. We zullen het zien.

* Aanpassing van het Paasfeest is ineens een discussie geworden met een zekere lading nu blijkt dat de VVD in de Tweede Kamer grote vraagtekens heeft geplaatst bij aanpassingen bij de viering van het Paasfeest.
De VVD schijnt ineens niet door te hebben, dat alles in een dynamische samenleving verandert door tijdsverloop en door veranderende opvattingen van haar bewoners. Dus eigenlijk niet nieuws onder de zon, maar het wordt toch weer opgeblazen.

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* Een kort telefonisch interview met Patty Gomes die dinsdag 18 april om acht uur 's avonds te samen met en in Het Debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam een bijeenkomst organiseert over 'Witte Mensen Als Object Van Onderzoek': namelijk hoe zij hun witheid ervaren en welke plaats de koloniale erfenis en racisme innemen in hun leven. Verschillende deskundigen zullen verschillende aspecten van deze thematiek inleiden.

* 'De Bondru Vogel En De Oude Laars' is een familie- en kinderboek geschreven door Mildred Lede. Dit boek is onlangs genomineerd voor de Decade Innovation Award 2017 en gaat over opa Frits, die een eeuwen oud verhaal, over de moed van de tot slaven gemaakte voorouders, vertelt aan zijn kleindochter Imara. In een telefonisch interview met Mildred Lede zal zij meer vertellen over dit zeer lezenswaardig boek.


* Jules Rijssen / Imagine IC zal ons, ook in een telefonisch interview, vertellen over de Verzamelbijeenkomst 25 jaar Bijlmer Vliegramp, toen een El Al vliegtuig, 25 jaren geleden, neerstortte in Amsterdam Zuidoost / De Bijlmer. Imagine IC zal dit jaar op verschillende momenten aandacht hieraan besteden onder meer door een tentoonstelling in september .

Verzamelbijeenkomst 25 jaar Bijlmer Vliegramp
Datum: dinsdag 18 april 2017
Tijd: inloop 17.30 uur, aanvang 18.00 tot 19.30 uur
Locatie: OBA Reigersbos (Rossumplein 1)
Een klein hapje wordt geserveerd. Toegang is gratis. 

* De redactie van het programma probeert contact te maken met Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en van de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, en een van de organisatoren van de demonstraties in Suriname, om van hem te vernemen hoe het nu verder zal gaan met deze protesten en acties tegen het regeringsbeleid en de recente verhoging van de brandstofprijzen en de problemen van de leerkrachten in Suriname.

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Iwan Bottse, Timothy Petrisie en Max Sordam.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!