vrijdag 28 april 2017

Zeker vijf arbeiders gedood bij ineenstorten gebouw in aanbouw te Cartagena, Colombia

'Er is een breuk in het cement ontstaan waardoor het gebouw ineen is gestort'


Zeker vijf mensen zijn gisteren gedood en 23 anderen gewond geraakt bij het ineenstorten van een gebouw in aanbouw van zes verdiepingen in Cartagena, Colombia (zie foto - Bron: EPA), aldus de burgemeester van de stad. 'Vanaf nu: 23 gewonden, twee gered zonder verwondingen en vijf dodelijke slachtoffers. De reddingsoperatie blijft doorgaan zonder pauze', schreef Manuel Vicente Duque op Twitter, zo berichten diverse nationale en internationale media vandaag, vrijdag 28 april 2017.

De ramp vond plaats rond half twaalf 's morgens op een bouwplaats in de buurt van de Caraïbische havenstad Blas de Lezo, waar zoveel als 30 werknemers mogelijk onder het ingestorte gebouw zijn bedolven. Opgemerkt dient te worden, aldus de burgemeester, dat de ineenstorting plaatsvond op een moment, dat ambtenaren hoop hadden, dat sommige werknemers niet aanwezig waren.Een van de arbeiders, Alberto Sorte Velasquez, zei dat hij en zijn broer op de tweede verdieping waren op het moment van het ongeluk. 'Alles gebeurde plotseling. We zijn meteen naar beneden gegaan,' vertelde hij. 'We hebben het licht bereikt door puin uit de weg te duwen.'

Sorte zei, dat van wat hij kon zien, slechts zeven arbeiders in staat waren om eruit te komen. Bewoners uit het gebied waren begonnen met het onder het puin vandaan trekken van werknemers, toen de eerste reddingswerkers arriveerden.

'We hebben alle reddingsbureaus geactiveerd die al in het gebied aan het werk zijn', zei Duque. Het Colombiaanse Rode Kruis zorgde ook voor 27 vrijwilligers en twee voertuigen. Cartagena's politiecommissaris zei, dat het ongeval het gevolg was van 'slechte technische berekeningen'. 'Er is een breuk in het cement ontstaan waardoor het gebouw ineen is gestort', zei generaal Luis Poveda.

(Red. De Surinaamse Krant/El Tiempo/Bernama/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen