dinsdag 23 mei 2017

13 Jaar gevangenisstraf voor moord vanwege Srd 40....

Veroordeelde stak in februari 2016 man dood met een schaar op het Hanna’s Lustproject


De Kantonrechter heeft maandag verdachte S.T. veroordeeld tot 13 jaar celstraf met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Tegen de man was door het Openbaar Ministerie 12 jaar met aftrek geëist. T. werd ervan verdacht op 7 februari 2016 met een schaar, de 27-jarige Moreno Mijnals te hebben verwond, met als gevolg dat die daarna overleed.

De vechtpartij vond plaats op het Hanna’s Lustproject. De rechter zei, dat T. beweerde dat het slachtoffer de steek tijdens een schermutseling zou hebben opgelopen. Uit het pathologisch onderzoek blijkt echter, dat de steek horizontaal is toegebracht, hetgeen betekent dat de verwonding recht naar voren is toegebracht. De rechter tilde zwaar aan dat feit. Zij nam het de verdachte zeer kwalijk, omdat hij het slachtoffer het leven heeft ontnomen vanwege Srd 40.

Op de bewuste dag was T. zijn geld gaan halen bij het slachtoffer. Hieromtrent raakten zij verwikkeld in een woordenwisseling, gevolgd door een vechtpartij, welke uitmondde in een fatale steekpartij. De verdachte, die gewapend was met een schaar, heeft het slachtoffer daarmee doodgestoken.

Uit de rapportage van een psycholoog en een psychiater blijkt, dat T. toerekeningsvatbaar was voor zijn handelingen. De verdachte kan het verschil tussen goed en slecht uitmaken Het feit mag hem derhalve volledig worden aangerekend. De veroordeelde is getypeerd als zeer agressief. Bovenal is hij vaker in aanmerking gekomen met justitie.

Rekening houdende met alle feiten en omstandigheden achtte de rechter een straf van 13 jaar passend en geboden.

0 comments:

Een reactie plaatsen