vrijdag 12 mei 2017

25 jaar cel voor 'moordmakelaar' Curaçaos politicus Wiels

Gedetailleerde getuigenverklaring van moordenaar, Kuwas, doet Fonseca de das om


Burney Fonseca, alias ’Nini’, is als moordmakelaar voor de liquidatie van Helmin Wiels tot 25 jaar celstraf veroordeeld. Dat heeft de rechter in Willemstad donderdag 11 mei 2017 bekend gemaakt. Het is deze week precies vier jaar geleden dat de populairste politicus van Curaçao werd doodgeschoten op het strand van Marie Pompoen. De moord was een enorme schok voor het Caribische eiland, zo schrijft De Telegraaf. De rechter acht voldoende bewezen dat Fonseca de politieke moord heeft georganiseerd. Eerder kreeg de schutter Elvis Kuwas, met de bijnaam ’Monster’, al een levenslange celstraf opgelegd.

Vooral de gedetailleerde getuigenverklaring van Kuwas doet Fonseca de das om. Helmin Wiels was oprichter en leider van Pueblo Soberano, de grootste partij van het eiland toen hij op 5 mei 2013 werd doodgeschoten. Hij ging naar het strand van Marie Pompoen om een visje te eten.

Zijn broer Aubert Wiels zegt 'heel blij' te zijn met de uitspraak. Hij hoopt dat de echte intellectuele daders nu ook snel voor de rechter staan.

Het Openbaar Ministerie liet tijdens de rechtszaak tegen Fonseca duidelijk weten wie zij daarvan verdenkt.

Voormalig minister van Financiën George Jamaloodin, uit de MFK-partij van Gerrit Schotte, zou samen met loterij-ondernemer Robby dos Santos de moord hebben beraamd. Zij zouden Fonseca de opdracht hebben gegeven om iemand te zoeken die Wiels wilde omleggen. Jamaloodin is gearresteerd in Venezuela maar wil niet meewerken aan een uitlevering. Fonseca zit al vast in Nederland en hoorde de uitspraak via een video-verbinding.

0 comments:

Een reactie plaatsen