woensdag 10 mei 2017

5-Jarig meisje op Oost-Westverbinding bij Perica dodelijk door schoolbus aangereden

Drie voertuigen bij ongeluk betrokken


Gifnie Pinas (5) is vandaag, woensdag 10 mei 2017, op de Oost-Westverbinding, ter hoogte van km 66 nabij Perica, dodelijk door een schoolbus aangereden. Dit meldt de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname.

De politie van Moengo deed na de melding van een aanrijding tussen drie voertuigen de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd het levenloze lichaam van scholiere Gifnie langs de weg aangetroffen.

Volgens verklaring van de schoolbuschauffeur reed hij vanuit Commewijne richting Moengo. Dit geldt ook voor de andere twee voertuigen. Ter hoogte van km 66 nabij Perica stond een moeder met haar twee kinderen langs de weg. Op een bepaald moment verminderde hij zijn vaart om te stoppen. Plotseling hoorde hij een klap en constateerde dat zijn bus van achteren was aangereden door een pick-up. Door de klap rolde de schoolbus verder en reed de twee kinderen aan. Gifnie overleed ter plaatse en een ander kind liep een schaafwond op. De moeder is ongedeerd gebleven.

Volgens verklaring van de bestuurder van de pick-up, trachtte hij de schoolbus in te halen, maar week terug voor een tegenligger. Het derde voertuig haalde de pick-up in en door het terugwijken van dit voertuig reed hij zowel de schoolbus als het derde voertuig, dat hem reeds was gepasseerd, aan.

Alle drie bestuurders, die niet onder invloed van alcohol verkeerden, zijn in het bezit van een rijbewijs en werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie van Moengo is belast met deze zaak.

0 comments:

Een reactie plaatsen