maandag 8 mei 2017

Aanpak onderhoud wegen door MinOWTC niet effectief door.... geldgebrek

'We kunnen niet overal tegelijk werken, waar het mogelijk is om direct in te spelen doen wij dat'


Door de regen van de afgelopen dagen is de slechte staat waarin sommige wegen verkeren, verergerd. Wegverzakkingen en grote kuilen aan de Indira Gandhiweg vanaf Zanderij, de Martin Luther Kingweg, de Tout Lui Fautkanaalweg in Wanica en de Pandit Tilakdharieweg in Alkmaar, Commewijne zijn enkele voorbeelden, zo schrijft de Ware Tijd zondag 7 mei 2017.

De voorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (MinOWTC), Raoul Sweedo, zegt dat het ministerie al geruime tijd bezig is de slechte wegen aan te pakken, maar niet effectief kan werken door geldgebrek. 'We moeten nog steeds bezuinigen.'

De staat waarin sommige wegen verkeren, is ronduit slecht. De Pandit Tilakdharieweg is er zo erg aan toe dat het onderstel van auto's hierdoor wordt beschadigd. 

Sweedo: 'We kunnen niet overal tegelijk werken. Waar het mogelijk is om direct in te spelen doen wij dat.' Hij verwijst naar de werkzaamheden die momenteel gaande zijn in de Keizer- en Coesewijnestraat. 'We zijn sinds voor de regenval bezig. De projecten lopen al geruime tijd.' De voorlichter verzekert dat het ministerie al het mogelijke doet om de situatie te verbeteren. Er is medewerking gevraagd van parastatale bedrijven, zodat de aanpak van het probleem niet alleen afhankelijk hoeft te zijn van overheidsgeld.

Er is op het ministerie een nieuw managementteam ingesteld dat moet zorgen voor een vlotter verloop van de werkzaamheden op alle afdelingen, dus ook de afdeling die is belast met herstel van wegen. Sweedo zegt, dat het ministerie operators laat trainen om met hun eigen maaiboten kanalen schoon te maken, in plaats van met graafmachines. Door de nieuwe aanpak bespaart het ministerie geld, omdat er niet langer graafmachines hoeven te worden ingehuurd. Dat geld kan dan voor andere projecten worden gebruikt.

0 comments:

Een reactie plaatsen