dinsdag 9 mei 2017

Activist Hofwijks: 'Wij moeten niet volgens de mannen hun spelregels blijven spelen'

'Ik ben tegen het aanvragen van een vergunning voor protestdemonstraties'

'We zijn Moe wil zich niet laten leiden door de mannen tegen wie zij protesteert'


'Elk onderwerp heeft voor- en tegenstanders. Ik ben een tegenstander van het aanvragen van een vergunning voor protestdemonstraties.' Zo reageert Curtis Hofwijks, trekker van ‘We zijn Moe’, maandag 8 mei 2017, in het Dagblad Suriname, op de laatste ontwikkelingen rond aanvragen voor vergunningen voor protestdemonstraties door zowel de vakbeweging in Nickerie, als de oppositie in Paramaribo. 

Hofwijks stelt, dat er op advies van deskundigen toch nog vergunningen worden aangevraagd, om de regering geen ruimte te bieden om de actievoerders in gebreke te stellen. Zoals werd gepropageerd, zou de organisatie van de vorige protestmanifestaties de vergunningen toch al krijgen. Tot dan was er geen vuiltje aan de lucht.

'Als wij het niet krijgen, dan moeten wij niet volgens de mannen hun spelregels blijven spelen. Anders is het onbegonnen werk. Zij zullen je dus zeggen wanneer je mag, wanneer je niet mag, waar je wel en waar je niet mag lopen. Dit stuk al helemaal niet. Als je geen vergunning hebt, ga je toch. In het vervolg zie je ervan af om een vergunning aan te vragen. Wat voor zin heeft het om een vergunning aan te vragen als je het niet krijgt', stelt Hofwijks.

Hij vindt het ook zeer tegenstrijdig om een vergunning aan te moeten vragen bij een persoon tegen wiens beleid wordt geprotesteerd. De leiding van de protestacties heeft We zijn Moe tot nog toe naast zich gekregen. Uiteindelijk denkt Hofwijks aan de vastberadenheid. We zijn Moe wil zich niet laten leiden door de mannen tegen wie zij protesteert.

De volgende protestactie is ingeroosterd voor 12 mei. De eindbestemming is dit keer ook het Onafhankelijkheidsplein. Volgens Hofwijks kunnen alleen drogredenen een afwijzing van de aanvraag realiseren. Naar zijn oordeel bestaat er geen enkele valide reden om het volk toestemming te weigeren het Onafhankelijkheidsplein te betreden.

In het verleden is er wel toestemming verleend voor activiteiten, die significante schade hebben verricht aan de grasmat op het plein. De wijze waarop het volk het plein betreedt, heeft zoals eerder gebleken geen significante invloed. Bescherming van de grasmat is in ieder geval geen reden.

0 comments:

Een reactie plaatsen