woensdag 17 mei 2017

Assembleelid Breeveld (DOE) blijft hameren op aanpak van corruptie

'Nog geen enkel geval van corruptie is in deze of de vorige regeerperiode aangepakt'


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft dinsdag voor de zoveelste keer aandacht gevraagd voor de aanpak van corruptie tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee in aanwezigheid van president Desi Bouterse. 'Er is geen president in dit land geweest die zich zo nadrukkelijk en bij herhaling tegen corruptie en verkwanseling van staatsmiddelen heeft uitgesproken', zei de politicus, aldus woensdag 17 mei 2017 Starnieuws. 

Breeveld merkte op, dat hij vaak gevallen van vermeende corruptie heeft aangehaald in De Nationale Assemblee (DNA). Er is echter nooit onderzoek gekomen. 'Integendeel, er werd geroepen kom met bewijs. Nu liggen er uitgebreide CLAD-rapporten (Centrale Landsaccountantsdienst) bij de minister van Financiën onder wie het CLAD ressorteert. Daarvan heeft hij enkele kopieën DNA doen toekomen. Excessieve uitgaven komen daarbij aan de orde. Je hoeft geen macro-econoom of jurist te zijn om in te zien dat hier sprake moet zijn van misbruik van middelen van ons volk. Miljoenen zijn weggemaakt', stelde Breeveld.

Het Assembleelid meent dat corruptie een structureel onderdeel van het beleid is geworden.

'De minister antwoordt mij, dat juristen dit onderzoeken. Dat lijkt me vreemd. Waar is de voortvarendheid gebleven om achter deze middelen te komen en daders te verplichten die weer te storten in staatskas? Ik mis de slagvaardigheid van de regering in deze. U kent het rijtje: Carifesta, Naschoolse opvang, ministerie van Sport- en Jeugdzaken, Ziekenhuis Wanica, Luchthavenbeheer, aankoop ambassade in Parijs, ministerie van Onderwijs waarbij zelfs een klokkenluider uitgebreid in de media de corruptie blootlegde, et cetera. Nog geen enkel geval van corruptie is in deze of de vorige regeerperiode aangepakt en concreet ook iets opgeleverd, terwijl iedereen weet hoe krom het op dit vlak ligt', betoogde Breeveld.

Bouterse moet nog antwoorden op de vele vragen die dinsdag gesteld zijn in De Nationale Assemblee.

0 comments:

Een reactie plaatsen