dinsdag 23 mei 2017

Australië start onderhandelingeb voor vrijhandelsovereenkomst met Peru

Australië wil Latijns-Amerikaanse markten openen voor rundvlees-, tarwe- en wijnexport


Australië begint met onderhandelingen voor een vrijhandelsovereenkomst met Peru als onderdeel van een nieuwe Australische push om Latijns-Amerikaanse markten te openen voor rundvlees-, tarwe- en wijnexport, aldus Associated Press vandaag, dinsdag 23 mei 2017.

Minister van Handel Steven Ciobo en zijn Peruaanse tegenhanger, Eduardo Ferreyros, zijn van plan om onderhandelingen te beginnen, zegt de Australische minister. Hij zegt, dat Australische exporteurs in Peru een concurrentie nadeel hebben, omdat de export uit de Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie vrijblijvend toegang hebben onder onder diverse handelsovereenkomsten.

'Australiërs kijken traditioneel naar het noorden, naar Azië, wanneer ze offshore uitbreiden, maar er zijn ook enorme mogelijkheden voor ons in het oosten in Latijns-Amerika', zei Ciobo in een verklaring.

Australië heeft een vrijhandelsovereenkomst met Chili die in 2009 begon. Australië heeft afgesproken Chili, Peru en Mexico te betrekken in het Trans-Pacific Partnerschap, maar die groep is in gevaar gebracht door de beslissing van president Donald Trump om de Verenigde Staten terug te trekken.

Australië begon vorige week met onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst met Hong Kong. Dat zou complementair zijn met het pact van Australië met het vasteland van China, dat in 2015 van kracht werd. Australië heeft ook vrijhandelsovereenkomsten met de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Thailand, Maleisië, de ASEAN-groep van Zuidoost-Aziatische landen en Nieuw-Zeeland.

Ter informatie:

0 comments:

Een reactie plaatsen