donderdag 25 mei 2017

Autoriteiten Para controleren zwaar verkeer op de asdruk

Totaal gewicht trucks wordt gemeten door verplaatsbare digitale weegplaten


In Para wordt het zwaar verkeer op verschillende strategische punten gecontroleerd op de asdruk. Diverse wegen in Para vertonen ernstige verzakkingen en spoorvormen over een bepaalde richting op het wegdek, zo meldt het districtscommissariaat donderdag 25 mei 2017. 

De vrachtwagens moeten stilstaan op verplaatsbare digitale weegplaten (Zie foto's - Bron: Commissariaat Para), waarna het totaal gewicht dat rust op de assen, makkelijk afleesbaar is. De politie maakt bij het overschrijden van de maximale asdruk een procesverbaal op.

De Wegenautoriteiten, de bestuursdienst en de politie van Para werken constructief aan het minimaliseren van overschrijdingen van de bij wet vastgestelde maximale tonnage. Deze maatregelen gelden voor transport van grond- en verzetmachines en vrachtwagens die sedimenten en hout transporteren.

Alle wegen hebben hun eigen maximale aslast. Als de aslast wordt overschreden, treedt er beschadiging op. Voor de bestuurders en medeweggebruikers dreigt ook gevaar. Bestuurders van zwaar transport worden door de Gewestelijk Politie Commandant van Para gemaand om zich niet schuldig te maken aan overbeladingen en er rekening mee te houden dat zij op verschillende plaatsen zullen worden gecontroleerd.


0 comments:

Een reactie plaatsen