donderdag 18 mei 2017

AZP komt niet onder beheer van een stichting

Waarnemend directrice AZP Claudia Marica-Redan weerspreekt geruchten


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) wordt niet omgezet in, en het personeel zal ook niet worden overgeheveld naar, een stichting, die onder leiding zou komen te staan van Marc Waaldijk als algemeen directeur. Dit zegt Claudia Marica-Redan, die in die functie waarneemt sinds het vertrek van Antoine Brahim in maart, vandaag, donderdag 18 mei 2017, in de Ware Tijd. 

Er circuleert een bericht, dat Waaldijk aan de wieg staat van een plan voor de transformatie. Volgens de geruchten komt het in grote lijnen erop neer, dat de stichting tot in zekere mate het reilen en zeilen bij het ziekenhuis zou bepalen. De kwestie over specialisten en de betalingsachterstanden van het AZP komen ook aan de orde in het plan.

'Wat ik weet is dat we op dit moment bezig zijn met ons strategisch plan, waarbij het AZP wordt getransformeerd tot het Academisch Medisch Centrum Suriname', zegt Marica-Redan. In feite zouden er al zichtbare resultaten moeten zijn, maar door onder meer geldgebrek is er oponthoud ontstaan. Het project werd gelanceerd in oktober 2014. De Surinaamse overheid moet dertien miljoen Amerikaanse dollar inbrengen voor voorbereidende werkzaamheden, terwijl de Islamitische Ontwikkelingsbank en het Ontwikkelingsfonds OPEC de Staat 76 miljoen dollar hebben geleend.

'We zitten nu in een aanbestedingsfase en als alles volgens planning verloopt moet de bouw in oktober starten. Er wordt begonnen met de renovatie van het beddenhuis.'

In 2021 moet de eerste fase van het ziekenhuis, waarin het beddenhuis met een capaciteit voor 290 patiënten, een thorax centrum, moderne intensieve zorg en een operatiekamer rond zijn. De tweede fase, die naar verwachting daarna zal worden ingezet, wordt een spiegelbeeld van het eerste deel van het bouwproject.

0 comments:

Een reactie plaatsen