maandag 29 mei 2017

BAM na koraal-vernietiging op Curaçao weer in opspraak

BAM: onderzoek naar instorten parkeergarage bij Eindhoven Airport


Kwam de grootste bouwer van Nederland een maand geleden nog negatief in het nieuws, omdat er op Curaçao koraal weggeploegd zou zijn bij bouwwerkzaamheden van een pier - waar een onderzoek naar loopt - nu is BAM in opspraak na het instorten zaterdag van de parkeergarage bij Eindhoven Airport, zo bericht zondag 28 mei 2017 onder andere De Telegraaf.

Bouwconcern BAM onderzoekt waarom de parkeergarage bij Eindhoven Airport is ingestort. Dat meldde de aannemer uit Bunnik zaterdagavond laat.

'De oorzaak is nog onbekend en wordt verder onderzocht', aldus BAM.

De parkeergarage in aanbouw stortte zaterdag aan het begin van de avond deels in. Er raakte niemand gewond, omdat de bouwvakkers inmiddels waren vertrokken. De parkeergarage zou in juli open gaan.


Eindhoven Airport is eigendom van Schiphol. Als gevolg van de instorting viel op de luchthaven de stroom uit. Uitgaande vluchten vertrokken met vertraging. Zondagochtend riep de luchthaven reizigers op om eerder te komen. Het pand, dat eigendom wordt van de luchthaven, moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping zou plek komen voor achthonderd auto's. Ook zou er horeca en een kiss-and-ridezone komen.

Deel in aanbouw zijnde parkeergarage P1 Eindhoven Airport ingestort

Deel in aanbouw zijnde parkeergarage P1 Eindhoven Airport ingestort
(Persbericht Eindhoven Airport:) Eindhoven, 27 mei 2017 - Eindhoven Airport bevestigt dat vandaag omstreeks 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort is. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht.

Op het vliegveld was sprake van een stroomstoring als gevolg van de instorting. Hierdoor is tijdelijk het passagiersproces stopgezet, een aantal vluchten is met vertraging vertrokken. Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld is normaal bereikbaar.
Er is vandaag gewerkt in de aanbouw zijnde parkeergarage P1, maar alle partijen waren op het moment van instorten reeds vertrokken.

(Red.De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter/BAM)

0 comments:

Een reactie plaatsen