donderdag 18 mei 2017

Bestuurders van particuliere lijnbussen en Albina taxichauffeurs krijgen chauffeurskaart van overheid

'We willen af van de chaotische toestanden en willen weten wie de bussen besturen'


Bestuurders van particuliere lijnbussen zullen een chauffeurskaart krijgen van de overheid. Betrokkenen kunnen zich vanaf donderdag tot en met 21 juli registreren bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Dit bericht vandaag, donderdag 18 mei 2017, de Ware Tijd.

'We willen af van de chaotische toestanden en willen weten wie de bussen besturen. Er zijn namelijk mensen die rijden, maar geen vergunning hebben', zegt Raoul Swedo, hoofd voorlichter van het ministerie. Hij waarschuwt, dat er streng zal worden gecontroleerden tegen betrokkenen die nalaten zich te registreren streng zal worden opgetreden. Wie zich wel heeft geregistreerd, maar bij controle zijn chauffeurskaart niet bij zich heeft zal van de weg worden gehaald.

John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbusorganisatie, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

Swedo zegt verder, dat het ministerie het openbaar vervoer landelijk aan het ordenen is en de genoemde maatregel past in dat beleid. Ook taxichauffeurs die de route Paramaribo-Albina onderhouden zullen een chauffeurskaart krijgen.

Inmiddels zijn ongeveer tweehonderd boten die varen op de Marowijnerivier goedgekeurd door de Maritieme Autoriteit Suriname. Zij zullen vervolgens een vergunning krijgen van de overheid.

0 comments:

Een reactie plaatsen