dinsdag 9 mei 2017

Bewoners Weg naar Zee vragen regering in petitie zandafgravingen te Braamspunt stop te zetten

Bewoners vrezen dat de terreinen van de kustvlakte geërodeerd worden


Pandit Ramon Bajnath heeft dinsdagochtend een petitie overhandigd namens de bewoners van Weg naar Zee aan de directeur van Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President, Danielle Veira. De bewoners verzoeken de president dringend om de zandafgravingsactiviteiten te Braamspunt stop te zetten en om met een duurzame oplossing te komen. 

Bajnath vraagt aandacht voor dit dreigend probleem ‘dat mens en dier van de omgeving in zijn greep houdt’. De bewoners vrezen dat de terreinen van de kustvlakte geërodeerd worden, waardoor de bewoners, onder wie vooral de landbouwers, hun terreinen moeten opgeven.

Volgens Bajnath wordt er al meer dan 25 jaar zand afgegraven op Braamspunt. Sinds de graafactiviteiten zijn voortgezet heeft hij opgemerkt, dat er sprake is van landverlies. Daarmee gaan ook de goederen en diensten verloren.

Een duurzame oplossing zou goed zijn voor zowel de biodiversiteit als de oversteek van zand en schelpen richting Paramaribo-Noord en Weg naar Zee, vertelt Naipal Sieuwnath, hoogleraar aan de Anton de kom Universiteit van Suriname, die ook aanwezig was bij de overhandiging.

Veira zei, dat er werk wordt gemaakt van de oproep.

0 comments:

Een reactie plaatsen