maandag 1 mei 2017

Bouterse: 'De protesten zijn een vuile aanval van buiten' - Een leider in het nauw spreekt voor eigen achterban

'Wie is SPA, wie is DA'91, ik heb weet dat het een buitenlandse aanval is'

- Bouterse tracht voor eigen gehoor in Ocer demonstraties te bagatelliseren, tegen beter weten in
- NDP-voorzitter en president tracht onrust te creëren door steeds maar weer zijn achterban te vragen waakzaam te zijn en te wijzen op aanvallen uit buitenland (lees: Nederland)


NDP-voorzitter en president Desi Bouterse zei gisteravond, zondag 30 april 2017, in het NDP-centrum Ocer in Paramarbo, dat de acties die gevoerd worden een 'vuile aanval van buiten zijn'. De vergadering was niet toegankelijk voor journalisten.

Bouterse zei, dat de actieleiding van de demonstraties tegen zijn beleid had gezegd dat 10.000 mensen op straat waren. Volgens hem namen echter nauwelijks 2.500 mensen aan de protestmanifestatie, kennelijk niet de beelden van de protesten gezien hebbende...

Hij zei verder, dat alleen in Paramaribo ruim 35.000 op hem hebben gestemd. Als hij nu op straat komt, zo beweerde hij, zou hij in staat zijn om in z'n eentje 45.000 te mobiliseren.

Bouterse nam de Surinaamse Partij van de Arbeid, met Guno Castelen als voorzitter, op de korrel. 'Wie is SPA, wie is DA'91? Ik heb weet dat het een buitenlandse aanval is', beweerde hij, zonder - zoals van hem bekend is - met concrete bewijzen van zijn bewering te komen. Het ligt volgens hem in de bedoeling om 'dyugu dyugu' te creëren in het land.

Hij riep zijn partijgenoten op om op de hoede te zijn en de aanval die geopend is te helpen afslaan. Bouterse ging in op de huidige politieke situatie en vroeg de NDP'ers om waakzaam te zijn, want mensen willen chaos creëren. Ook hier slingerde hij ongefundeerde beweringen de lucht in zonder ze met bewijzen te staven. De man wijst, wanneer hij zich aangevallen voelt, altijd naar het buitenland en durft Nederland niet bij naam te benoemen. Het is de bekende ongeloofwaardige en onbetrouwbare Bouterse-retoriek van een kat in het nauw.

De NDP heeft volgens hem de historische taak om aanvallen van buiten af te slaan. Bouterse haalde aan dat politieke tegenstanders, ondersteund door het buitenland, misbruik proberen te maken van de economische crisis.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen