vrijdag 12 mei 2017

Brazilië heeft haar eerste wildviaduct

Jaarlijks vinden zo'n 450 miljoen wilde dieren op Braziliaanse wegen de doodBrazilië heeft haar eerste wildviaduct, in het Carajás Nationaal Bos. Dat bericht IBAMA (Instituto Brasileiro do Meio Ambiente e dos Recursos Naturais Renováveis) - onderdeel van het ministerie van Milieu - vandaag, vrijdag 12 mei 2017. Studies schatten, dat jaarlijks ongeveer 450 miljoen wilde dieren op Braziliaanse wegen worden gedood, die zich over ongeveer 1,7 miljoen kilometer uitstrekken. 

Door een veilige doorgang voor dieren mogelijk te maken en de verspreiding van soorten mogelijk te maken die uitgebreide gebieden nodig hebben voor hun overleving, verminderen viaducten niet alleen het verlies aan biodiversiteit, maar ook het aantal ongevallen met mensen op wegen, snelwegen en spoorwegen.

In Brazilië is de meest voorkomende oplossing om de doorgang van dieren te waarborgen nog steeds de bouw van ondergrondse tunnels. De goede resultaten verkregen met het gebruik van viaducten in Noord-Amerikaanse en Europese landen hebben echter de aandacht van het milieuvergunningsteam getrokken voor de efficiëntie van de maatregel.

Om de meest geschikte faunapassage voor elke sectie te definiëren, wordt rekening gehouden met de kenmerken van de wegen, het verkeer, het ruimtelijke landschap en de populatie aan wilde dieren in het gebied van het project.

De viaducten worden omheind met gegalvaniseerd draad van 2,2 meter hoogte langs 100 meter verlenging voor elke kant van de toegangen, met als doel de richting, de inductie en het beheer van de dieren te verzekeren. Kleine aanplant en struiksoorten zijn aan de zijkanten geplant. Nog eens 30 passages, tussen viaducten en tunnels, werden geïnstalleerd langs 100 kilometer weg.

 Er zijn al records van 'het verkeer' van capibara's, miereneters, ocelots, gordeldieren, wilde honden,  agouti en leguanen.

0 comments:

Een reactie plaatsen