woensdag 10 mei 2017

Burger Collectief en vakbeweging spannen Kort Geding aan tegen de Staat

Verontwaardiging over besluit overheid dat Onafhankelijkheidsplein plotseling verboden gebied is


Het Burger Collectief en de vakbeweging hebben een Kort Geding aanhangig gemaakt tegen de Staat, omdat het Kabinet van de President geen toestemming heeft gegeven om op het Onafhankelijkheidsplein te demonstreren. Voor vrijdag 12 mei hebben de organisaties een protestmanifestatie gepland. Er zou worden gelopen van het Kerkplein naar het Onafhankelijkheidsplein. Dit bericht Starnieuws woensdag 10 mei 2017.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, laat vandaag, woensdag 10 mei 2017, via Starnieuws weten, dat niet gekomen is aan de route voor de protestloop van komende vrijdag, maar dat de eindbestemming, Onafhankelijkheidsplein, is afgewezen. De politie heeft de organisatie gevraagd om een andere eindbestemming te bepalen.

'Wij weigeren dat te doen en zijn daarom naar de rechter gestapt', zegt Berenstein.

De organisaties hopen dat er gauw een uitspraak komt van de rechter. Het Kabinet van de President heeft aangegeven, dat 'vanwege de deplorabele staat waarin het Onafhankelijkheidsplein verkeert, er voorlopig geen toestemming meer wordt gegeven aan organisaties'. Eerder was de toestemming ook geweigerd aan het Burger Collectief en de vakbeweging om op het Onafhankelijkheidsplein te eindigen. Toen werd aangegeven dat het om veiligheidsredenen ging.

Ook de oppositionele partijen hebben voor 20 mei geen vergunning gekregen om op het Onafhankelijkheidsplein te protesteren.

0 comments:

Een reactie plaatsen