vrijdag 26 mei 2017

Bus- en boothouders vervoer leerlingen en leerkrachten en NVB-collega’s vegen tariefvoorstel van tafel

Motie aangenomen, dat OBS uiterlijk 31 mei principeakkoord tariefverhoging moet bereiken


Bus- en boothouders die leerlingen en leerkrachten vervoeren en hun collega’s van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) hebben het tariefvoorstel van de overheid van tafel geveegd. Dat gebeurde tijdens ledenvergaderingen van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) met de schoolvervoerders dinsdag en met de NVB-transporteurs woensdag.

'De mensen zijn het niet eens met het voorstel van de overheid', zegt OBS-secretaris Radjesh Orie vandaag, vrijdag 26 mei 2017, in de Ware Tijd. Hij wil hierover niet in detail treden, omdat er nog zal worden onderhandeld over de door de leden gewenste tarieven.

Hij zegt, dat de leden in actie wilden gaan, omdat ze vinden dat de onderhandeling te lang duurt. Het voorstel voor tariefverhoging is 12 december ingediend. 'We moesten ze op andere gedachten brengen om ons nog wat ruimte te bieden. Er is op beide vergaderingen een motie aangenomen waarin staat dat de OBS uiterlijk 31 mei een principeakkoord over tariefverhoging moet bereiken met de overheid', zegt de secretaris.

Ook eisen de leden, dat de verhoging terugwerkt met een jaar, eventueel in termijnen te betalen. Orie noemt de eisen haalbaar, omdat slechts vastgesteld moet worden wat de tarieven worden.

De laatste verhoging van de schoolvervoerders dateert van 2012 en die van de NVB-transporteurs was in 2009. Er is thans afgesproken, dat de verhoging van de tarieven zal gelden voor beide groepen en er wordt hierover onderhandeld met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Communicatie en Toerisme.

0 comments:

Een reactie plaatsen