dinsdag 2 mei 2017

Buschauffeurs NVB steken ticketgelden in eigen zak

NVB-directeur: 'Dat is stelen van de Staat, van de bushouder en van het volk'

'De controleurs werden bedreigd door de chauffeurs en niemand sprong in de bres voor ze'


Directeur Guno Robertson van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) laat zijn tanden zien aan buschauffeurs die de Staat bestelen bij de kaartverkoop. Een aantal chauffeurs is per 1 mei voor een maand geschorst. 'Ze geven de mensen geen kaart, maar ontvangen het geld dat ze vervolgens in hun eigen zak stoppen. Dat is stelen van de Staat, van de bushouder en van het volk', aldus Robertson vandaag, dinsdag 2 mei 2017, in de Ware Tijd. 

De controledienst valt sinds kort rechtstreeks onder de directeur, die ontevreden was over het functioneren van deze afdeling.

'De controleurs werden bedreigd door de chauffeurs en niemand sprong in de bres voor ze', schetst Robertson de praktijk. Hij zegt twee strafmaten te hanteren bij het treffen van sancties. 'Als bijvoorbeeld een chauffeur twee of drie kaarten niet heeft verstrekt, wordt die voor een maand geschorst. Indien de buschaufeur acht kaarten niet afgeeft aan de passagiers, heeft hij Srd 80. We halen deze mensen uit het systeem en zullen voorlopig niet met ze werken.'

Vanwege de verduistering door buschauffeurs loopt het NVB inkomsten mis. Hierdoor kunnen onder anderen de bushouders niet op tijd worden uitbetaald. 'Het NVB moet zelfvoorzienend worden, waardoor we veel minder of geen subsidie hoeven te krijgen. We moeten daarom nu spijkers met koppen slaan.'

De directeur vindt dat bushouders moeten optreden tegen hun chauffeurs. 'Maar, ze laten alles voor de chauffeurs en verwachten eind van de maand hun betaling van de NVB', aldus Robertson.

Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname, was niet bereikbaar voor commentaar.

0 comments:

Een reactie plaatsen