vrijdag 12 mei 2017

Celstraf geëist tegen 31-jarige vrouw uit Leeuwarden na uitbuiten illegale prostituees Brazilië

Diverse arme Braziliaanse vrouwen waren door verdachte tussen 2010-2013 naar Nederland gelokt


Vanwege mensenhandel en -smokkel heeft de Officier van Justitie drie en een half jaar cel geëist tegen een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden. Daarnaast vindt Officier van Justitie Martijn Kappeyne van de Coppello, dat de verdachte een boete moet betalen van 10.000 euro, aldus de Leeuwarder Courant vandaag, vrijdag 12 mei 2017.

Verschillende arme Braziliaanse vrouwen waren door de verdachte tussen 2010 en 2013 naar Nederland gelokt met het verhaal dat ze hier bijvoorbeeld als schoonmaakster, kapster of nagelstyliste aan het werk konden. Eenmaal hier aangekomen, werden ze in de illegale prostitutie te werk gesteld.

Omdat ze de taal niet spraken, geen onderdak hadden en amper geld, waren ze afhankelijk van de verdachte die zelf ook afkomstig was uit Brazilië. Een deel van de verdiensten moesten ze afstaan aan de vrouw, die volgens de officier bovenal gedreven werd door financieel gewin.

'Ze profiteerde aan alle kanten.' De vrouw, die zelf ook als prostituee werkte, had contacten met mannen in onder andere Drogeham, Witmarsum en Grou die de illegale prostituees onderdak boden en naar klanten vervoerden. Deze mannen werden al eerder tot werkstraffen veroordeeld. Ook regelde de verdachte bijvoorbeeld advertenties en afspraken met klanten.

0 comments:

Een reactie plaatsen