zaterdag 27 mei 2017

Chileense presidente Bachelet geeft startsein bouw grootste optische en infraroodtelescoop ter wereld

'Europese Extreem Grote Telescoop' wordt gebouwd met Europese Southern Observatory (ESO)

(Bron foto: Twitter)

Michelle Bachelet, presidente van Chili, heeft gisteren de bouw van de grootste optische en infraroodtelescoop ter wereld in het Paranal-observatorium in de Antofagasta-regio ingehuldigd, aldus vandaag, zaterdag 27 mei 2017 Tech.firstpost.com.

'Hier in de Atacama-woestijn, een van de meest symbolische plaatsen van de natie - en de droogste plaats ter wereld - doen we meer dan een telescoop, we zien een van de beste voorbeelden van wat wetenschap en technologie kunnen bereiken', zei Bachelet. De Europese Extreem Grote Telescoop (E-ELT, European Extremely Large Telescope ) zal worden gebouwd in samenwerking met het Europese Southern Observatory (ESO), de voornaamste intergouvernementele astronomische organisatie in Duitsland, meldde EFE-nieuws.

'Antofagasta heeft de mogelijkheid om een ​​van de wetenschappelijke centra van Latijns-Amerika te zijn ... Chili is een land dat bekend staat om zijn omvangrijke wetenschappelijke gemeenschap en voor het belang van zijn ontdekkingen', zei de presidente.


De E-ELT op de kruin van de bergtop van Cerro Armazones, op een hoogte van 3.046 meter, heeft een primaire spiegel van 39 meter breed, waardoor astronomen wetenschappelijke uitdagingen kunnen aangaan, zoals de ontdekking van exoplaneten die vergelijkbaar zijn met de aarde en de observatie van de eerste sterren en sterrenstelsels om onze oorsprong te verkennen.

'ESO is een ander voorbeeld van wat kan worden bereikt door middel van internationale samenwerking', zei Bachelet.

0 comments:

Een reactie plaatsen