dinsdag 30 mei 2017

Chili heeft hoogste immigratiegroei in Latijns-Amerika

'Immigranten komen naar Chili wegens de goede arbeidsmarkt, stabiliteit en veiligheid'


(Bron foto: Twitter)

Chili kent de hoogste immigratiegroei in Latijns-Amerika. Chili is naar verluidt een veiliger land om in te leven dan andere landen. Het heeft ook een hoger niveau van economische ontwikkeling. Chili heeft in 2010 en 2015 een grotere toename van immigratie dan elk ander land in Latijns-Amerika gezien, zo berichten vandaag, dinsdag 30 mei 2017, diverse media op het Zuid-Amerikaans continent. 

De Economische Commissie voor Latijns-Amerika en de Internationale Arbeidsorganisatie melden, dat immigratie in Chili met ongeveer 4,9 procent per jaar is gestegen, dat is meer dan Mexico, met 4,2 procent en Brazilië, met 3,8 procent. In het rapport wordt gesteld, dat ongeveer 80 procent van de buitenlanders die Chili binnenkomen, gemiddeld meer dan tien jaar onderwijs hebben. Volgens de gegevens van de Verenigde Naties groeide het aantal immigranten in Chili van 369.436 in 2010 naar 469.436 in 2015. Immigranten vertegenwoordigen 3,1 procent van de totale bevolking tussen de 20 en 29 jaar.

Tussen 30 en 39 vertegenwoordigen ze 4,1 procent van de bevolking, en tussen de leeftijd van 40-49 vertegenwoordigen zij 2,4 procent.

Volgens Roberto González, een onderzoeker aan het Centrum voor Studies naar Sociale Conflicten en Cohesie, komen immigranten naar Chili wegens de goede arbeidsmarkt, stabiliteit en veiligheid. Het wordt gezien als een plaats waar ze relatief goed worden behandeld.

Daarnaast heeft de nationale directeur van het ministerie van Immigratie en Migratie, Rodrigo Sandoval, gezegd dat het bestaan ​​van reeds gevestigde groepen zoals de Peruaanse, Colombiaanse, Haïtiaanse en Venezolaanse gemeenschappen, immigranten aantrekt naar het land over andere mogelijke bestemmingen. Chili is 'een veiliger land om in te leven, het heeft ook een hoger niveau van economische ontwikkeling, die in principe betere werkgelegenheid moet bieden', aldus Medardo Aguirre, directeur van het Nationaal Centrum voor Migratie Studies aan de Universiteit van Talca.


(Red. De Surinaamse Krant/PanAm Post/La Tercera/ADN Radio)

0 comments:

Een reactie plaatsen