dinsdag 30 mei 2017

China gaat 1.000 woningen bouwen te Vredenburg serie B

Chinese en lokale werknemers worden ingezet voor uitvoering project

'De bouw van de huizen zal bijdragen om de woningnood te lenigen'


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en China hebben gisteren een overeenkomst getekend voor de bouw van 1.000 huizen. In de eerste fase zullen 350 huizen gebouwd worden. Het gaat om een schenking van de Volksrepubliek China. De woningen zullen verrijzen te Vredenburg serie B, in de omgeving waar het Wanica Ziekenhuis komt te staan. Dit meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 30 mei 2017.

De bouw begint binnen een jaar. Sinds 4 mei is in Suriname een team van de 'Institution of Shanghai Architectural Design and Research' uit China dat zich bezighoudt met het ontwerpen van de huizen, de infrastructuur, ontwatering en het geologisch onderzoek.


Er zullen Chinese en lokale werknemers worden ingezet voor het uitvoeren van het project. Het gebied is 25 hectare groot waarop de woningen van gemiddeld 85 m2 komen te staan. De huizen zullen variëren van één tot drie kamers. Uiterlijk april 2018 zal gestart worden met de bouw van de eerste 350 woningen. De 1,000 woningen moeten vervolgens binnen 24 maanden zijn opgeleverd. Het terrein is reeds bouwrijp gemaakt.

Ambassadeur Zang Jinxiong vindt, dat de diplomatieke relatie met Suriname, die 41 jaar bestaat, erg goed is. Hij zegt, dat onder andere het vertrouwen en de economische banden tussen beide landen zijn verdiept. Suriname ondersteunt China in internationale aangelegenheden. Volgens de diplomaat kan door gezamenlijke inzet de bilaterale relatie versterkt worden.

Minister Jerry Miranda zei, dat China een goede partner is. Hij benadrukte, dat de bouw van de huizen een belangrijk project is en zal bijdragen om de woningnood te lenigen. Hij hoopt dat het zonder oponthoud van start kan gaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen