maandag 15 mei 2017

CIVD'er lost schoten tijdens massale vechtpartij spelers en supporters Sophia en Jong Aurora

Waarschuwingsschoten gelost om vechtenden uit elkaar te drijven en tot bedaren te brengen

CIVD'er zou supporter van Sophia zijn


In de eerste speelronde zaterdag en zondag van het lidbondentoernooi bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn elf rode kaarten uitgedeeld en pistoolschoten gelost tijdens de wedstrijd tussen Sophia en Jong Aurora op 7 mei. Dat was in de thuishaven van Sophia te Rensproject. Deze vereniging is aangesloten bij de Kwatta Sportbond en Jong Aurora bij de NGVB.

Het meest opzienbarende, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, maandag 15 mei 2017, was het lossen van pistoolschoten door een lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) tijdens een massale vechtpartij tussen spelers en supporters van de twee ploegen. Hij maakte gebruik van zijn dienstwapen.

De CIVD-er verklaarde bij de politie waarschuwingsschoten te hebben gelost om de vechtenden uit elkaar te drijven en tot bedaren te brengen. Tijdens het verhoor werd hij er op gewezen, dat hij geen opsporingsbevoegdheid heeft. Naar verluidt is de man supporter van Sophia, aldus de Ware Tijd.

De doelman van dit team en de spits van Jong Aurora hebben van het Tuchtcollege van de SVB een straf gekregen van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, een geldboete van Srd 250 per persoon en een proeftijd van een maand. Tussen beide voetballers ontstond een ernstig handgemeen nadat de doelman van Sophia de spits van Jong Aurora 'ongeoorloofd' zou hebben aangevallen. Dit incident leidde tot de schermutseling tussen spelers en supporters.

De politie heeft vooralsnog geen officiële mededeling gedaan over het verloop van het onderzoek naar het optreden van de CIVD'er. 'Die zaak valt niet onder het Tuchtcollege', meldde een woordvoerder van het college. Betrokkene is namelijk niet meer dan supporter.

De thuisspelende vereniging, Sophia, zou voor politiebescherming hebben moeten zorgen. Tijdens het uitbreken van de vechtpartij was echter geen politie aanwezig.

0 comments:

Een reactie plaatsen