dinsdag 30 mei 2017

Colombiaanse president Santos dankt Turkse president Erdogan voor steun bouw school in Orejon-regio

'We bedanken onze vriend Erdogan voor het sturen van hulp naar deze school'


Een school in landelijk Colombia, gebouwd door Turkije's hulpagentschap, werd geopend met een inhuldigingsceremonie, bijgewoond door president Juan Manuel Santos. De school in de Orejon-regio van het departement Antioquia, in het noordwesten van het land - de eerste regio om de vruchten van het vredesakkoord van vorig jaar tussen de regering en de FARC-guerrilla's te plukken -, gebouwd door het Turkse Samenwerkings- en Coördinatieagentschap (TİKA, Türk İşbirliği ve Koordinasyon İdaresi Başkanlığı). Dit meldt de Turkse nieuwswebsite van TRT World vandaag, dinsdag 30 mei 2017.

Bij de inauguratieceremonie twee weken geleden, 16 mei, heeft Santos zijn speciale dank uitgesproken voor de steun die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gegeven voor de ontwikkeling in zijn land. 'We bedanken onze vriend Erdogan voor het sturen van hulp naar deze school', zei Santos.

Hij voegde daaraan toe, dat de school ook een belangrijke werkgever in de regio wordt, naast het hoofddoel, het opleiden van plattelands kinderen. 

Santos, die de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor het beëindigen van het jarenlange conflict met de guerilla's van de Revolutionaire Gewapende Krachten van Colombia (FARC), onderstreepte de steun van Turkije aan het vredesproces en bedankte de Turkse regering en bevolking. 

Meer dan 50 jaar gewelddadig conflict in het land heeft meer dan 200.000 levens geëist en meer dan 7 miljoen mensen uit hun huizen gedreven. 

Naast Colombia biedt TİKA technische- en ontwikkelingssteun aan andere landen in Latijns-Amerika, waaronder projecten in Guyana, Ecuador, Chili, Brazilië, Paraguay en Bolivia.

(Red. De Surinaamse Krant/TRT World)

0 comments:

Een reactie plaatsen