maandag 29 mei 2017

Computers met geheime info drie mariniers VS gestolen tijdens avondje uit met dames in Bogota, Colombia

Mannen lijken te zijn gedrogeerd met scopolamine, een inheems geneesmiddel


Drie Amerikaanse maritieme officieren worden onderworpen aan een onderzoek na een avondje uit in de hoofdstad van Colombia, Bogota, dat eindigde in de diefstal door 'lokale vrouwen' van hun computers die geheime informatie bevatten, aldus de krant The Miami Herald van 26 mei, zo bericht de nieuwswebsite Colombia Reports vandaag, maandag 29 mei 2017. 

De krant zei, dat het een rapport had verkregen van het onderzoek tegen een kolonel en twee majoors, die blijkbaar verdoofd en beroofd werden na een kroegentocht in Bogota. Volgens dit rapport worden de drie officieren geconfronteerd met 'passende administratieve of gerechtelijke maatregelen' en ze kunnen worden beschuldigd van tenminste het feit 'conduct unbecoming an officer'.

De Miami Herald meldde dat, volgens de rapportage, de drie mannen hun avondklok hadden geschonden en zich in een arbeidersbuurt van Bogota hebben gewaagd waar ze vier vrouwen hebben opgepikt en ze mee hebben genomen naar hun hotel.

De mannen lijken te zijn gedrogeerd met scopolamine, gelet op het feit dat twee van ze het bewustzijn verloren, terwijl de derde het hotel verliet om geld uit een geldautomaat te trekken.

Het gebruik van scopolamine, een geneesmiddel dat uit een inheemse plant wordt geëxtraheerd, wordt vaak gebruikt door prostituees en rovers, aangezien het een slachtoffer veranderd in een soort fatsoenlijke zombie die alles zou doen, zoals het vrijwillig pinnen van geld uit een geldautomaat en het aan hun aanvallers geven.


Volgens de Miami Herald waren de militaire officieren geïnformeerd over 'het specifieke gevaar van lokale bewoners die de drugs scopolamine gebruiken om hun slachtoffers te verdoven en te beroven'.

Ze begonnen hun avond met een grotere groep mariniers, waarvan de meerderheid zich blijkbaar hield aan de formele instructies en naar huis ging.

De drie onderzochte officieren bleken echter naar de wijk Galerias te zijn gegaan, een wijk in het centrum van de Colombiaanse hoofdstad met een aantal bars waar prostitutie heerst. 's Morgens bleken de officieren een laptop, twee telefoons en een tablet, alle eigendom van het Amerikaanse leger, volgens het rapport, kwijt te zijn.

Het schandaal waarbij Amerikaanse militair personeel is betrokken en misbruik maakt van orders, is het tweede in vijf jaar. In 2012 hadden 11 leden van de Amerikaanse Geheime Dienst naar schatting 20 prostituees ingehuurd, maar ze werden gevangen gehouden, omdat ze de vrouwen niet hadden betaald die hierop de politie belden.

(Red. De Surinaamse Krant/The Miami Herald/Colombia Reports/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen