maandag 15 mei 2017

Cuba wil de politionele samenwerking met Suriname versterken

Ambassadeur Manuel Rubido wil met minister Van der San werken aan een uitleveringsverdrag

Cuba bereid zijn expertise met Suriname te delen op het gebied van criminaliteitsbestrijding


Ambassadeur Manuel Rubido van Cuba wil de politionele samenwerking met Suriname versterken. Hij vroeg de aandacht van minister Eugene van der San van Justitie en Politie om te werken aan een uitleveringsverdrag tussen beide landen. Het komt voor dat Cubanen in aanraking komen met de Surinaamse Justitie en er soms uitlevering gewenst is. Cuba wil ook hulp bieden bij bestrijding van criminaliteit, aldus het ministerie vandaag, maandag 15 mei 2017.

De ambassadeur bracht vrijdag een kennismakingsbezoek aan minister Van der San (zie foto - Bron: ministerie Justitie en Politie). De ambassadeur en de minister hebben bij die ontmoeting over diverse zaken van gedachten gewisseld, die betrekking hebben op de versterking van de samenwerking met Suriname.

Er is nu een rechtstreekse vliegverbinding tussen Suriname en Cuba en dit brengt een stroom van toeristen met zich mee. De ambassadeur heeft graag dat er op dit gebied goede afspraken worden gemaakt tussen beide landen om eventuele problemen die zich kunnen voordoen gezamenlijk aan te pakken.

Cuba is ook bereid zijn expertise met Suriname te delen op het gebied van criminaliteitsbestrijding. De ambassadeur gaf de minister een aantal ideeën om de criminaliteit te beteugelen. Middels een korte presentatie aan de bewindsman is inzicht verschaft over de aanpak van de politie in Cuba.

Van der San vindt het geweldig dat de Cubaanse autoriteiten hun ideeën en plannen over de bestrijding van de criminaliteit met Suriname delen. De Cubaanse autoriteiten zijn bereid de minister in Cuba te ontvangen voor een werkbezoek, zodat hij zich een beter beeld kan scheppen over hoe er daar gewerkt wordt op justitieel en politioneel gebied.

0 comments:

Een reactie plaatsen